Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

1 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΕΝ ΠΛΩ! Οι κινήσεις των πλοίων των τριών ρωσικών Στόλων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο


Δεν επιστρέφουν στην Βόρεια Θάλασσα τα πλοία των Στόλων της Βαλτικής και του Βόρειου Στόλου, παρά το τέλος της μεγαλύτερης αεροναυτικής άσκησης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η οποία εκτεινόταν από τη Μαύρη Θάλασσα και έφτανε μέχρι τις ακτές της Συρίας και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 11 πλοία και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων και αεροσκαφών.
Mιας άσκησης της οποίας τα σενάρια ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος τους αποβατικά...
Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς ρωσικές πηγές, τα περισσότερα πλοία των ρωσικών στόλων, θα πλεύσουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για ολιγοήμερε ξεκούραση των πληρωμάτων και θα μείνουν στις ακτές της Συρίας μόνο η φρεγάτα YAROSLAV MUDDRY και τα πλοία ηλεκτρονικού πολέμου KILDIN και AMUR-I.
Μάλιστα το τελευταίο μέχρι χθες βρισκόταν στην ρωσική ναυτική βάση της Ταρτούς, αντίθετα με τα άλλα δύο πλοία που έπλεαν νότια της Κύπρου.
Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο ρωσικό στόλο η κατάσταση έχει ως εξής: Εκτός από τα δύο πλοία που αναχώρησαν για τον Κόλπο του Άντεν το καταδρομικό MOSKVA, και τα αρματαγωγά KALININGRAD, SARATOV, AZOV και SHABALIN , πλέουν ακόμα στην περιοχή της Α.Μεσογείου μαζί  με το αντιτορπιλικό SMETLIVY. Αλλά τα συγκεκριμένα αποχωρούν από την περιοχή προς την Μαύρη Θάλασσα για ανεφοδιασμό και ξεκούραση.
Συγκεκριμένα
Α/Τ SMETLIVY (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 4 Φεβ 13)
Α/Γ  AZOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 3-4 Φεβ 13)
Α/Γ SARATOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 3-4 Φεβ 13)
Κ/Δ MOSKVA (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 5 Φεβ 13)
Α/Γ KALININGRAD (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 6-7 Φεβ 13)
Α/Γ SHABALIN (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 6-7 Φεβ 13)
Σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό το θέαμα όλων αυτών των σκαφών στο Αιγαίο, τις επόμενες ημέρες...
Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει αποκλιμακωθεί, σε διαφορετική περίπτωση θα αναχωρούσαν για τον Βόρειο Ωκεανό τα πλοία που δεν ανήκουν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Εντύπωση η τεράστια δύναμη πυρός σε πεζοναύτες των τεσσάρων αρματατωγών που ισοδυναμεί με ένα Σύνταγμα Πεζοναυτών!
Το να έχεις μια τέτοια χερσαία δύναμη και να την περιφέρεις μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Συρίας, στέλνει ιδιαίτερα ηχηρά μηνύματα αποφασιστικότητας...
» Διαβάστε περισσότερα...

Ο φόβος της Κίνας και όχι μόνο... ΑΝΑΠΤΥΞΗ MV-22 OSPREY Ενισχύουν οι Πεζοναύτες τις ικανότητες στον Ειρηνικό


Με τις ειδήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη για αποστολή πολεμικών πλοίων υποβρυχίων και βομβαρδιστικών Stealth στην περιοχή του Ειρηνικού, μια ακόμη σχετική εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατη είδηση που είχαμε αναρτήσει  περί ενίσχυσης των ικανοτήτων αμφίβιων επιχειρήσεων που οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ επιθυμούν να αναπτύξουν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα αεροσκάφη tiltrotor τύπου Boeing MV-22 Osprey της Marine Medium Tiltrotor Squadron 265, Marine Aircraft Group 36 απεστάλησαν από τη βάση τους στην Misawa της Ιαπωνίας, στις Φιλιππίνες προκειμένου να συμμετέχουν σε κοινά γυμνάσια με τις Ένοπλες Δυνάμεις της ασιατικής χώρας.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανάπτυξη Μοίρας MV-22 κοντά στη Νότιο Κινεζική Θάλασσα με βάση εξόρμησης το αεροδρόμιο Antonio Bautista. Η Μοίρα 265 ανήκει στην 1η Αεροπορική Πτέρυγα Πεζοναυτών (1st Marine Aircraft Wing) και υποστηρίζει μονάδες Πεζοναυτών της 3ης Εκστρατευτικής Δύναμης Πεζοναυτών (3rd Marine Expeditionary Force).
Οι μονάδες Πεζοναυτών συμμετέχουν σε σενάρια υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων με αεραπόβαση μονάδων επιπέδου Διμοιρίας και Λόχου Πεζοναυτών σε ΑΝΣΚ πέρα από την ακτή με σκοπό τη δημιουργία προγεφυρωμάτων πίσω από τη γραμμή άμυνας του αντιπάλου.
Οι πιλότοι των MV-22 Ospray έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να πετάξουν στην περιοχή ώστε να εξοικειωθούν με τις συνθήκες τις περιοχής σε αποστολές διείσδυσης χαμηλού ύψους ενώ όπως ανακοινώθηκε τα δρομολόγια αφορούν συγκεκριμένες διαδρομές που έχουν εγκριθεί από τη κυβέρνηση των Φιλιππίνων και χρησιμοποιούνται σε ανάλογες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Οι Πεζοναύτες πιστεύουν ότι σύντομα θα υπάρξει ανάγκη για μικρής διάρκειας επιχειρήσεις που απαιτείται ταχεία αντίδραση στην περιοχή της κρίσης παρά για μακροπρόθεσμη παραμονή σε θέατρα επιχειρήσεων όπως συνέβη τα τελευταία 10 χρόνια στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Το 2013 αναμένεται να είναι χρονιά με έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς οι ασκήσεις αμφίβιων επιχειρήσεων έχουν ατονήσει την τελευταία 10ετία και επικεντρώνονται στην περιοχή του Ειρηνικού στο πλαίσιο προετοιμασίας για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απέναντι σε κινεζικές δυνάμεις.



» Διαβάστε περισσότερα...

Ισχυρή έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα – Δύο νεκροί Πηγή: Ισχυρή έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα – Δύο νεκροί

Ισχυρή έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα – Δύο νεκροί

Δύο είναι οι νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 
Σε εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται καπνός να υψώνεται από μια πλευρική είσοδο της πρεσβείας. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV νεκροί είναι δύο άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου.


» Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ Στο λιμάνι Λεμεσού το καταδρομικό «Moskva»


Για δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαήμερο «έδεσε» σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού το υπερσύγχρονο καταδρομικό του ρωσικού στόλου «Moskva» .

Από τις προηγούμενες μέρες βρίσκονται ελλιμενισμένα ακόμη δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη, για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων τους.

Αυτόν τον καιρό στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διεξάγεται μεγάλη ναυτική άσκηση του ρωσικού στόλου. Τα πολεμικά σκάφη με τα πληρώματα τους στο παρελθόν, κατέληγαν στη ρωσική ναυτική βάση Ταρτούς της Συρίας, λόγω όμως της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα, επιλέγουν πλέον το λιμάνι της Λεμεσού.

Οι 400 περίπου ρώσοι ναύτες, μαζί με τους 550 του πληρώματος του «Moskva» , θα έχουν και σήμερα την ευκαιρία της εξόδου στην πόλη της Λεμεσού, όπως και κατά την επιθυμία τους να βρεθούν σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

 Δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα όπου βρεθούν, αφού οι ρώσοι ναύτες κυκλοφορούν στις εξόδους τους με τις στολές τους, αλλά το σημαντικότερο κι αυτής της παρουσίας τους, τονώνοντας το παζάρι με τις αγορές τους.
» Διαβάστε περισσότερα...

Ίμια 1996: Η χαμένη ευκαιρία & το τίμημα που θα πληρώσουμε




Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Υποπλοίαρχος Χριστούδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός… Αθάνατοι… Σήμερα, 17 χρόνια μετά, πόσο κοντινά (ελπίζουμε στους περισσότερους) φαίνονται τα γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ψυχές και τις σκέψεις ενός έθνους, το οποίο το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996 «κοιμήθηκε» με τη σιγουριά, ή μάλλον με την ελπίδα, πως οι «άριστοι» αυτού, οι κυβερνήτες του, θα έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο ίδιο, στη πατρίδα και την Ιστορία, ίσως ακόμα και στο όνομά τους.
Το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έδειχναν και ήταν σύμφωνα με πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές, έτοιμες να στείλουν τους ένοικους της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, 50 χρόνια πίσω στον οικονομικό τομέα και στην «εποχή της πέτρας» στον κοινωνικό τομέα, αφού θα τους κατάφερναν ένα χτύπημα από το οποίο η Άγκυρα ίσως και να μη συνερχόταν ποτέ.
Εκείνο το βράδυ εάν το ελληνικό κράτος λειτουργούσε ως «κράτος» δηλαδή ως μία μονάδα κοινωνικής οργάνωσης ορθολογικά δομημένη, δεν θα επέτρεπε στην ηγεσία του να βρίσκεται στα γραφεία της Βουλής, δεν θα δια νοούταν ο υπουργός Εξωτερικών να βρίσκεται στα κανάλια, δεν θα άφηνε τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών να περιμένει στο διάδρομο ως… ασθενής του πάλαι ποτέ ΙΚΑ και φυσικά δεν θα ανάγκαζε το αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας η οποία για πρώτη φορά στη ζωή της έβλεπε έναν χάρτη και άκουγε την έννοια των «κανόνων εμπλοκής» και μίας στρατιωτικής ηγεσίας η οποία παρά το γεγονός πως συναισθανόταν τη κρισιμότητα των καταστάσεων, δεν ήταν σε θέση να πείσει την πολιτική για τα εγκληματικά λάθη τα οποία διέπραττε.
Κι όμως, εκείνο το βράδυ κι εκείνο το ξημέρωμα, το αποτέλεσμα του δράματος θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό αφού ακόμα και εάν δεν οδηγούμασταν σε μία ολομέτωπη πολεμική εμπλοκή (η «σκάλα της κλιμάκωσης» είναι ενίοτε τεράστια για όσους γνωρίζουν), μία λελογισμένη και αξιοπρεπής ελληνική αντίδραση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία συνολική λύση της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης προς το συμφέρον της χώρας. Εξηγούμαστε:
Αρχικά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία πολύ λογική παραδοχή η οποία θα μπορούσε να γίνει με βάση τα δεδομένα της μίας Κεμαλικής Τουρκίας της εποχής εκείνης (αλλά υπό προϋποθέσεις και σήμερα τα ίδια ισχύουν). Η παραδοχή έχει ως εξής: Είναι γνωστό πως η συνοχή του τουρκικού κράτους βασιζόταν στη νέο-τουρκική/εθνικιστική ιδεολογία του Κεμαλισμού, ενώ κύριος εγγυητής (με Συνταγματική πρόβλεψη παρακαλώ) να είναι οι ένοπλες δυνάμεις. Η «εγγύηση» δε των Ενόπλων Δυνάμεων βασιζόταν στην ονείρωξη του «αήττητου» Στρατού (ο οποίος και «συνώστισε» τους… γκιαούρηδες στη θάλασσα το 1922).
Εάν λοιπόν μετά από μία «κρίση» με την Ελλάδα, σχηματιζόταν η εντύπωση στον τουρκικό λαό πως το «αήττητο» ασκέρι όχι απλά δεν «νίκησε» αλλά «έχασε» ή ήρθε «ισοπαλία», ή τέλος πάντων πέτυχε απέναντι στην «ασήμαντη Ελλάδα» (έτσι την παρουσιάζουν όταν παριστάνουν την υπερδύναμη) μια Πύρρειο νίκη, τότε ολόκληρος ο μύθος θα κατέρρεε και οι ένοπλες δυνάμεις θα έχαναν ολόκληρη τη νομιμοποιητική τους δύναμη να καταδυναστεύουν μία κοινωνία. Εδώ σήμερα εμφανίζονται ως τρομαγμένο ασκέρι μόλις η πολιτική εξουσία, έχοντας εξασφαλίσει εσωτερική πολιτική νομιμοποίηση, έσφιξε λίγο «τα λουριά»…
Εκτιμούμε πως γίνεται αντιληπτό ότι σε μία τέτοια περίπτωση: Πρώτον, η Τουρκία θα ξαναέστελνε… ψαροκάικο στο Αιγαίο μετά το 2030. Δεύτερον, η Άγκυρα θα αναγκαζόταν να αντιμετωπίσει μία ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα των Κούρδων οι οποίοι θα έσπευδαν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη από την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και το κυριότερο, θα δινόταν η δυνατότητα στους νεοθωμανούς (τότε του Νεσμετίν Ερμπακάν) να προσπαθήσουν να χειραφετηθούν από τους Κεμαλικούς. Ακόμα λοιπόν κι εάν ο «εξωτερικός» παράγοντας συνέχιζε να «σιγοντάρει» στη Τουρκία στο Αιγαίο, ακόμα και εάν οι Κούρδοι πιέζονταν να μη κινηθούν, πως ακριβώς θα σταματούσαν μία βίαιη αντίδραση των ισλαμιστών του Ερμπακάν ο οποίος δεν ήταν τόσο «διακριτικός» στους χειρισμούς του όσο ο διάδοχός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;
Είναι πολύ πιθανό λοιπόν το αποτέλεσμα της «μη νίκης» των «αήττητων» ασκεριών της Άγκυρας τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 1996, να ήταν να μας αφήσει ήσυχους για αρκετές δεκαετίες, και να ασχοληθεί με το εσωτερικό της του οποίου οι συγκρούσεις θα μπορούσε και να την οδηγήσει αν όχι στη τελική κατάρρευση σίγουρα στον οικονομικό μαρασμό και σε μία χρόνια αδυναμία.
Για να μπούμε και σε πιο σύγχρονα θέματα, η Ελλάδα αφού είχε επικυρώσει ήδη το Δίκαιο της Θαλάσσης, θα ήταν σε θέση να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μαζί με τη Κύπρο, χωρίς να ήταν αναγκαίο να ξεκινήσει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εκείνη την εποχή (εάν υποτεθεί πως ως «επένδυση» θεωρούταν από την αγορά ως πρώιμη).
Αντί όμως όλων αυτών, τα οποία δεν αποτελούν πλέον παρά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μία κλασική περίπτωση του «τι θα γινόταν αν;» (what if), η Ελλάδα οδηγήθηκε στη Μαδρίτη (όπου αναγνωρίστηκαν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο), μετά στον Οτζαλάν και τους S-300, αφού όμως προηγουμένως είχε θρηνήσει τον Σολωμό και τον Ισαάκ. Και τι κέρδισε;
Μα, την «ειρήνη» για να οδηγηθεί ο λαός στη «φούσκα» του χρηματιστηρίου, και μετά να πειστεί πως «μεγαλουργεί» μέσω της εισδοχής του σε ένα νόμισμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από μία χώρα που διαθέτει βιομηχανική παραγωγή και μόνιμα πλεονάσματα και τέλος να καταλήξει σε τρία στη σειρά μνημόνια τα οποία έχουν φέρει ύφεση, ανέχεια, ανεργία και κοινωνική αναταραχή η οποία μπορεί να παρατηρηθεί μόνο ως αποτέλεσμα χώρας η οποία έχει χάσει πόλεμο (προσοχή, ΔΕΝ μιλάμε για χώρα σε πόλεμο, διότι τότε αναγκάζεσαι να παράγεις, ενώ η ανεργία δεν υπάρχει αφού όλα είναι επιστρατευμένα).
Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι αποφάσεις που επιλέγει κάποιος να ακολουθήσει στη ζωή όσο μικρές ή μεγάλες είναι, είτε πρόκειται για ένα μεμονωμένο άτομο είτε για μία κοινωνία είτε για κάποιον ηγέτη, στην ουσία οδηγούν σε αποτελέσματα τα οποία μπορεί να είναι καλά, ουδέτερα ή ολέθρια στο απώτερο μέλλον. Εκείνη τη νύχτα η Ιστορία έγραψε πως η Ελλάδα αποφάσισε να «αγοράσει» μία «ειρήνη» για δεκαπέντε χρόνια με «αντίτιμο» μία ακόμα μεγαλύτερη «κρίση» μετά.
Κι επειδή οι ευκαιρίες έρχονται μία ή και καμία φορά στη ζωή, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πλέον να πληρώσουμε το αντίτιμο αυτής της επιλογής, εάν τα επόμενα έτη θα θέλουμε να φέρουμε επάξια το όνομα «Έλληνας», και να αποδειχθούμε άξιοι απόγονοι λαμπρών προγόνων.
Δυστυχώς, το πραγματικό αντίτιμο της 31ης Ιανουαρίου του 1996 το έθνος των Ελλήνων θα κληθεί να το καταβάλει σήμερα, το ερώτημα πλέον είναι εάν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό… Η αθάνατη μνήμη των παλικαριών που χάθηκαν, η παρακαταθήκη της θυσίας των παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, μιας κυριολεκτικά αήττητης στην Ιστορία της ναυτικής δύναμης, που απλώς εκείνο το βράδυ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να προσθέσει μία ακόμη επικράτηση ρουτίνας, αλλά με συνέπειες «ηχηρές» για πολλές δεκαετίες, ας αποτελεί τον οδηγό μας στις δύσκολες στιγμές που διερχόμαστε. Ας μην τους απογοητεύσουμε σε όσα ακολουθούν και το κυριότερο, ας αποδείξουμε πως η θυσία τους εκείνο το τρομερό βράδυ, ΔΕΝ πήγε χαμένη.
» Διαβάστε περισσότερα...

Ο χάρτης του τεράστιου κυπριακού κοιτάσματος




Όπως γίνεται εμφανές από τον συνημμένο χάρτη το κοίτασμα βρίσκεται μεταξύ των οικοπέδων 10 και 11. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος του συγκεκριμένου κοιτάσματος είναι τέτοιο (7.400 μέτρα) ώστε οι η προσπάθεια εξόρυξης να καταστεί πολύ δύσκολη, όχι φυσικά αδύνατη, αλλά κυρίως θα είναι χρονοβόρα, αφού μπορεί να κρατήσει μήνες, ίσως και χρόνο.Μοιρασμένο μεταξύ δύο θαλασσίων οικοπέδων φαίνεται να βρίσκεται το κοίτασμα το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών εάν αποδειχτεί πως υπάρχει «θα συμβάλλει στην αλλαγή της μοίρας του ελληνισμού».
Κατά τα άλλα όπως αναφέρθηκε στο «defence-point.gr» η ποσότητα που εκτιμήθηκε, υπενθυμίζεται πως όπως αποκαλύψαμε πριν λίγες ημέρες, αυτή κυμαίνεται από τα 1 έως 4 δισεκατομμύρια βαρέλια, είναι μετριοπαθής, αφού κάποιες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για την εκτίμηση δεν αντιστοιχούν παρά στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο. Και καλώς πράττουν.
Κατά συνέπεια δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε το τι θα μπορούσε να υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή, διότι εάν αυτό που πληροφορηθήκαμε τελικώς αποδειχτεί τότε τα ήδη εξαιρετικά δεδομένα θα έχουν αλλάξει προς το – πολύ – καλύτερο. Ας αρκεστούμε λοιπόν για την ώρα στο «μικρό καλάθι» και ας μην καλλιεργούμε υπέρμετρες προσδοκίες και ελπίδες, έστω κι αν υπάρχουν.Και οι Γερμανοί φαίνεται να «μαλάκωσαν» με την Κύπρο και ρίχνουν τους τόνους…
» Διαβάστε περισσότερα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ

Προβολες σελιδας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE
ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

Αναγνωστες

Εθνικος Υμνος

Εθνικος Υμνος
Ὁ Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν

Ελευθερια η Θανατος

Ελευθερια η Θανατος
“Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
5-5-2024

ΕΣΤ’ ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ

Γενικο Επιτελειο Αεροποριας

Γενικο Επιτελειο Αεροποριας
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Γενικό Επιτελείο Στρατού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Επιτελείο Εθνικής Άμυνας
ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ

Ε.Υ.Π.

Ε.Υ.Π.
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΥΠΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

translate

Αναζήτηση

nikpet83. Από το Blogger.
Powered By Blogger