Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Λευκή Βίβλος από Β.Πούτιν: Ένα τρισ. δολ. για εξοπλισμούς μέχρι το 2022! ΚΑΙ 4-6 ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ (βιντεο)

«Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι ένα στράτευμα υψηλής τεχνολογίας» τόνισε, με τον πιο επιτακτικό τρόπο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πουτιν στις κοινές συνεδριάσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανώτατων αξιωματικών όλων των κλάδων του ρωσικού Στρατού και εκπροσώπων της αμυντικής βιομηχανίας στο Σότσι, όπου εξήγγειλε ουιαστικά την Λευκή Βίβλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με ορίζοντα το 2020.
Συνολικά θα διατεθεί ένα ποσό περί το ένα (1) τρισεκατομμύριο δολάρια για αγορές νέων οπλικών συστημάτων και εκσυγχρονισμό των παλαιότερων, καθώς και για την δημιουργία ικανών αποθεμάτων.
Από αυτά, τα 650 δισ. δολάρια αφορούν νέα οπλικά συστήματα, ένα ποσό περί τα 200 δισ. δολάρια θα αφορούν εκσυγχρονισμούς παλιότερα και περί τα 100-150 δισ. δολ. αφορούν εκπαιδεύσεις, πολεμικά αποθέματα κλπ.
Υπάρχει το ενδεχόμενο το όλο πρόγραμμα να μεταφερθεί κατα΄δύο χρόνια, καθώς προέκυψε η ανάγκη του Ναυτικού για την κατασκευή τεσσάρων έως έξι αεροπλανοφόρων που θα επιβαρύνουν αρκετά τον αρχικό προϋπολογισμό.
Τις τρεις τελευταίες ημέρες της περασμένης εβδομάδας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζητούσε στο Σότσι με ανώτερους στρατιωτικούς, τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σ.Σοϊγκού, που έφτασε κατ'ευθείαν από την Ελλάδα και την ηγεσία των κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αποφάσισε να κλείσει το επόμενο ραντεβού με τους υπευθύνους - στρατιωτικούς και πολιτικούς - των κρατικών αμυντικών προμηθειών μετά από σε έξι μήνες, με την ατζέντα της συνάντηση να είναι γνωστή ήδη από σήμερα: Έλεγχος και αξιολόγηση του βαθμού υλοποίησης των εντολών του.
Ο πρόεδρος στο Σότσι, έδωσε αμέσως τον ρυθμό: Από δύο συνεδριάσεις την ημέρα.
Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων, ο Πούτιν, προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες σε γεύμα εργασίας για να συνοψίσουν τα αποτελέσματα των συζητήσεων, μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας στη ρωσική κυβέρνηση, Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Παρασκευής, την πέμπτη στη σειρά, ο επικεφαλής του κράτους επικεντρώθηκε στα όπλα ακριβείας. «Είναι γνωστό, όχι μόνο ανάμεσα στους επαγγελματίες, αλλά και στο ευρύ κοινό, ότι τα όπλα ακριβείας γίνονται ολοένα και περισσότερο ένας σημαντικός παράγοντας της μη πυρηνικής αποτροπής, ίσως ένας από τους πιο ουσιαστικούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Τα σύγχρονα όπλα υψηλής ακριβείας, έχουν ενσωματωμένα συστήματα πληροφοριών, συστήματα διοίκησης, καθώς και συστήματα μεταφοράς και καταστροφής στόχων. Όλα αυτά μαζί, καθιστούν τα αυτά τα οπλικά συστήματα ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ουσιαστικά, με την υψηλή ακρίβεια και τη σύγχρονη ισχύ, τα όπλα ακριβείας, καθίστανται σήμερα η εναλλακτική λύση στα πυρηνικά όπλα. Σε μια σειρά από παραμέτρους, η αποτελεσματικότητα των χάϊ-τεκ όπλων, δεν είναι κατώτερη από τα πυρηνικά», δήλωσε ο Πούτιν.
Οι επικεφαλής των αμυντικών επιχειρήσεων ήταν ικανοποιημένοι και δεν το έκρυβαν. «Φέτος, κλείσαμε και υπογράψαμε όλες τις συμβάσεις για την κατασκευή όπλων υψηλής ακρίβειας και ήδη έχουμε αρχίσει τις παραδόσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ράντουγκα», Βλαντίμιρ Τρουσόφ.
Την έκτη ημέρα, τελευταία συνεδρίαση του «ράλι» των συζητήσεων για τους αμυντικούς εξοπλισμούς, ο πρόεδρος Πούτιν την αφιέρωσε στην ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας των δορυφόρων, που χρησιμοποιείται τόσο για στρατιωτικούς, όσο και για διπλούς (αμυντικούς – πολιτικούς) σκοπούς.
«Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι ένα στράτευμα υψηλής τεχνολογίας. Θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και να ανταποκρίνονται στις μεθόδους των μελλοντικών συρράξεων», υπογράμμισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στα καθήκοντα των αρμοδίων του αεροδιαστημικού αμυντικού τομέα.
«Είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε δράση των σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι αναποτελεσματική χωρίς υποστήριξη από το διάστημα. Αυτό, αφορά κυρίως στις διαβιβάσεις, στην πλοήγηση, στην αναγνώριση και στην καθοδήγηση των οπλικών συστημάτων προς το στόχο».
Θετικά αποτελέσματα, μπορεί να επιτευχθούν μόνο μέσω μιας ισορροπημένης κατανομής δορυφόρων στρατιωτικού και διπλού σκοπού. Το 2013, στην ομάδα αυτή εντάχθηκαν πέντε δορυφόροι. Μέχρι το 2015 θα τοποθετηθούν σε τροχιά ακόμη έντεκα. Ξεκινάνε επίσης, οι δοκιμές των πυραύλων-φορέων «Angara».
Ο Πούτιν υπενθύμισε, ότι για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και για την εφαρμογή μιας ανεξάρτητης πολιτικής στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, δημιουργήθηκε το δορυφορικό σύστημα GLONASS. Σήμερα, βρίσκονται σε τροχιά 28 δορυφόροι, τέσσερις περισσότεροι από όσους είχαν προγραμματιστεί για τη λειτουργία του συστήματος.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν το έκρυψε, μίλησε ανοικτά για την πραγματική κατάσταση της τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία της χώρας: «Σε ορισμένους τομείς, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να καλύψουμε τη διαφορά και να αποκαταστήσουμε την τεχνολογική μας θέση σε παγκόσμιο επίπεδο».
Τα προβλήματα της διαστημικής βιομηχανίας έχουν συζητηθεί επανειλημμένα στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο και έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. «Παρά τη σταθερή κρατική χρηματοδότηση στον αεροδιαστημικό βιομηχανικό κλάδο, σε μια σειρά από σημαντικά έργα τα χρονοδιαγράμματα είναι «ρευστά» και καθυστερούν να ολοκληρωθούν. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται και έργα που σχετίζονται με την αμυντική ικανότητα της χώρας», σημείωσε ο Πούτιν.
Τα αποτελέσματα του τριήμερου κύκλου συνεδριάσεων, ο Πρόεδρος τα συνόψισε στη συνάντηση του με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. «Οι συζητήσεις που έγιναν ήταν αναλυτικές, ουσιαστικές, εποικοδομητικές, κάλυψαν σε βάθος όλο το φάσμα των θεμάτων και μερικές φορές, όπως συνηθίζεται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν αρκετά πιεστικές. Πάντα όμως, όλοι μας, ξεκινάγαμε από την ίδια βασική αρχή: Πρέπει να εκτελέσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν αναθέσει αποτελεσματικά και μέσα στο χρονοδιάγραμμα», είπε ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Προτεραιότητες Πούτιν: Εθνική ταυτότητα νεο-Ρώσων, Συρία, οικονομική κρίση
Για τον επανεξοπλισμό των Ε.Δ., το κράτος έχει προβλέψει σημαντικούς πόρους στον προϋπολογισμό. Το 2003, οι συνολικές αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό ήταν μόλις 600 δισεκατομμύρια ρούβλια. Το 2013, έφτασαν τα 2,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (52,27 δισεκατομμύρια ευρώ) και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ουσιαστική φάση του εξοπλιστικού προγράμματος.
Αλλωστε στο ένα τρισ. δολάρια που θα δαπανηθεί μέχρι το 2020-2022, δεν περιλαμβανονται οι λειτουργικές δαπάνες.
«Το κράτος διαθέτει χρήματα για να εξασφαλίσει την αμυντική του ικανότητα σε μακροχρόνια προοπτική, με μακροπρόθεσμο στόχο και σχεδιασμό», τόνισε ο Πούτιν.
«Καταφέραμε να εξετάσουμε όλα τα προβλήματα που αφορούν στην προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά κοιτώντας ταυτόχρονα και τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα των αμυντικών μας αναγκών. Είδαμε τα έργα και συγκρίναμε πως προχωράει η παράλληλη εργασία ανά Όπλο και Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ανά βιομηχανία – προμηθευτή του αντίστοιχου αμυντικού εξοπλισμού», σημείωσε ο Πρόεδρος.
Όλες οι συμφωνίες θα πρέπει να «αντικατοπτρίζονται» και στο χαρτί, με την αναφορά συγκεκριμένων εκτελεστών των έργων και χρονοδιαγράμματα. «Και ακριβώς μετά από μισό χρόνο, θα μαζευτούμε ξανά όλοι μαζί και θα δούμε τι έχει γίνει, τι δεν έχει γίνει και για ποιούς λόγους συνέβη αυτό»,αποφάσισε ο επικεφαλής του κράτους.
«Ορισμένοι στόχοι του 2013 δεν έχουν φτάσει ακόμη στη λογική τους ολοκλήρωση. Ελπίζω, ότι  αυτό θα συμβεί σύντομα», συμπλήρωσε ο Πούτιν.
Αυτό σημαίνει ηγέτης με όραμα. Ο ίδιος μαθαίνει πρώτα τις διαδικασίες και κρίνει το που βρίσκεται η προπαρασκευή της χώρας και εν συνεχεία δίνει ακριβείς εντολές μέσα από working groups...



 
» Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρες "πολεμικό" σενάριο με βολή S-300 και προστασία από TOR-M1 "ΦΟΝΙΚΟΣ" ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ...

Η ώρα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 έφτασε και η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη βολή με όρους πλήρους «πολεμικού» σεναρίου στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει την προσοχή πολλών δυτικών χωρών και φυσικά της γειτονικής Τουρκίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματισθεί να γίνει η εκτόξευση ενός βλήματος, αλλά δεν αποκλείεται και δεύτερη βολή, βάσει του ρωσικού δόγματος χρήσης του όπλου.
Έτσι ή αλλιώς οι τεχνικοί της Rosoboronexport έχουν επιλέξει δύο βλήματα για την βολή από αυτά που ήταν αποθηκευμένα επί 15 χρόνια.
Θα γίνει βέβαια κανονική προσομοίωση εχθρικού ίχνους. Σαν να πρόκειται δηλαδή για τουρκικό μαχητικό που έχει παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.  
Οι συνθήκες θα προσεγγίζουν πραγματικό «πολεμικό» σενάριο. Κι αυτό γιατί, ο στόχος θα πετάει σε χαμηλό ύψος και σε μεγάλη απόσταση (είναι σε γνώση τεχνικές λεπτομέρειες αλλά δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους). Θα γίνει μία βολή δηλαδή όχι για το θεαθήναι, αλλά σαν να υπάρχει πραγματική απειλή για τη χώρα.
Βάσει δε του ρωσικού δόγματος δικτύωσης της αεράμυνας, αντιαεροπορικά SHORADS TOR-M1 θα προστατεύουν τα S-300.
Εξ ου και η αποστολή του πυραυλικού συστήματος μικρότερους βεληνεκούς στο Πεδίο Βολής της Κρήτης. Η συνεργασία των δύο συστημάτων είναι απολύτως «φονική». Δεν ξεφεύγει τίποτα και αυτό και όπως λένε ρωσικές πηγές, θα το διαπιστώσουν όσοι παρευρεθούν στο ΠΒΚ.
Και δεν θα είναι λίγοι φυσικά. Πέραν της στρατιωτικής ηγεσίας, που θα παραστεί σύσσωμη και φυσικά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν προσκληθεί και έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση αυτή όλοι οι Ακόλουθοι Άμυνας των ξένων χωρών που βρίσκονται στην Αθήνα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκτόξευση του πυραύλου S-300 οι AKAM των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Ισραήλ αλλά και άλλων χωρών. Επίσης θα ταξιδέψουν στο νησί της Κρήτης 150 παρατηρητές απ’ όλο τον κόσμο για την εκτόξευση του πυραύλου ρωσικής κατασκευής από ένα δυτικό κράτος.
Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος της συστοιχίας των S-300 της 11ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων που λειτουργεί στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου, αλλά και οι TOR-M1 έχουν μεταφερθεί στα Χανιά συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και συμβατικών οχημάτων της Ασφάλειας, ενώ όπως μετέδωσαν το τοπικά μέσα ενημέρωσης η παρουσία αστυνομικών ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Πεδίο Βολής Κρήτης.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια όχι μόνο στο έδαφος της Κρήτης, αλλά και στον αέρα, αφού η Πολεμική Αεροπορία έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε τουρκικής απόπειρας να προσεγγίσει την περιοχή.
Είναι βέβαιο πώς η βολή των S-300, η οποία θα σημάνει και την πλήρη ένταξη του συστήματος στο δίκτυο της ελληνικής αεράμυνας, προκαλεί αναστάτωση στους Τούρκους. Ιδίως σε μία περίοδο που η Άγκυρα έχει παραμερισθεί ακόμη και από τις ΗΠΑ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη βολή αντιαεροπορικού συστήματος. Από την Τετάρτη και μετά και κατόπιν πολυετούς καθυστέρησης θα έχει το «υπερόπλο» των S-300  στη διάθεση της για την αμυντική προστασία της χώρας.
» Διαβάστε περισσότερα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ

Προβολες σελιδας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE
ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

Αναγνωστες

Εθνικος Υμνος

Εθνικος Υμνος
Ὁ Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν

Ελευθερια η Θανατος

Ελευθερια η Θανατος
“Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
5-5-2024

ΕΣΤ’ ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ

Γενικο Επιτελειο Αεροποριας

Γενικο Επιτελειο Αεροποριας
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Γενικό Επιτελείο Στρατού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Επιτελείο Εθνικής Άμυνας
ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ

Ε.Υ.Π.

Ε.Υ.Π.
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΥΠΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

translate

Αναζήτηση

nikpet83. Από το Blogger.
Powered By Blogger