Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Με διμερή συμφωνία προειδοποιεί για αποστολή στρατευμάτων στο Γκολάν η Ρωσία ΘΥΜΙΖΕΙ "Ν.ΟΣΕΤΙΑ 2008" ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην συριακή πλευρά του οροπεδίου του Γκολάν θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 300 Ρώσοι στρατιώτες, είτε στο πλαίσιο του ΟΗΕ είτε στο πλαίσιο διμερούς (Συρίας-Ρωσίας) συμφωνίας αν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν εγκρίνει την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων (με βάση την απόφαση του ΟΗΕ του 1973 απαγορεύεται στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να στείλουν ένοπλες δυνάμεις στη συγκεκριμένη ειρηνευτική δύναμη εκτός αν υπάρξει άλλη απόφαση).
 
Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, για να παρακάμψει η Ρωσία την απαγόρευση του ΟΗΕ έχει δύο τρόπους: Είτε τη συμφωνία με τους Ισραηλινούς είτε τη συμφωνία με τους Σύρους (σε αυτή τη περίπτωση δεν θα εγκατασταθούν στα Υψίπεδα, αλλά στην πεδιάδα που οδηγεί στη Δαμασκό)…
 
Αυτό μεταδίδουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών από την Μόσχα και βέβαια η επιμονή του Β.Πούτιν που ανακοίνωσε χθες την σχετική εξέλιξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά απάντηση στους 1000 Αμερικανούς πεζοναύτες, που υπάρχει ενδεχόμενο να ... "κατασκηνώσουν" στην Ιορδανία εν όψει επέμβασης στην Συρία.
 
Και βέβαια αν μεταφερθούν οι 300 ρώσοι στο Γκολάν στην πλευρά της πεδιάδας που οδηγεί στην Δαμασκό, δεν θα μείνουν αβοήθητοι, αν χρειαστεί: το παράδειγμα της Νότιας Οσετίας, με την επίθεση κατά των Ρώσων στρατιωτών από την Γεωργία είναι σαφές...
 
Όλα αυτά ενω μετά την Κουσέιρ, οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία ετοιμάζονται γα την επόμενη μεγάλη επιχείρηση του συριακού Στρατού στην πόλη Deraa στο συριακό νότο.
 
Η πόλη, χωρίς να ελέγχεται μέχρι σήμερα 100% από τους ισλαμιστές εν τούτοις είναι έχει σημαντική στρατηγική σημασία: Είναι το τελευταίο προπύργιό τους στο Νότο. Μετά από αυτή θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανακατάληψης των περιοχών της ανατολικής Συρίας που έχουν καταληφθεί από τους ισλαμιστές. 
 
Εκεί σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ιρακινά στρατεύματα της σιιτικής κυβέρνησης του Ιράκ που έχουν "σφραγίσει" τα σύνορα και έχουν κόψει τον ανεφοδιασμό των σουνιτών ισλαμιστών.
 
Στο Ισραήλ βλέπουν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Τελ Αβίβ. Ποτέ δεν επεδίωξαν την πτώση του Άσαντ, ποτέ δεν συμπάθησαν τους σουνίτες ισλαμιστές, αλλά από την άλλη πλευρά η συμπαράταξη Άσαντ με την Χεζμπολάχ και το Ιράν έχει προκαλέσει κομφούζιο στα ισραηλινά "θέλω".
 
Ήδη έχει ξεκινήσει έντονη αυτοκριτική για τις "παραφουσκωμένες", λένε τώρα, αναφορές περί σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων, και ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Κουνέιτρα στο Γκολάν.
 
Πιστεύουν ότι έδωσαν έτσι την ευκαιρία στον Ρώσο ηγέτη,ο οποίος αμέσως την "είδε" και την  "άρπαξε", και προχώρησε στην κίνηση ματ, προσφοράς Ρώσων στρατιωτών ως κυανόκρανους από την στιγμή που φεύγουν οι Αυστριακοί που αποτελούσαν την "ραχοκοκκαλιά" της δύναμης του ΟΗΕ..
 
Εάν η ρωσική διοίκηση αποφασίσει ότι χρειάζεται προστασία των μετόπισθεν η διαταγή θα δοθεί και οι δυνάμεις θα μεταφερθούν άμεσα στο Γκολάν. Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τους S-300 οι δε Ισραηλινοί λένε ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα, οι δε Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι έστειλαν ήδη τους εκτοξευτές αλλά όχι τους πυραύλους.
 
Στο μεταξύ συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν είναι εξέγερση αλλά εισβολή. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε Τυνήσια μητέρα που αποκαλύπτει ότι ο γιος της πήγε στη Συρία για τζιχάντ, και ζητά συγγνώμη από τις Σύρες μητέρες για τα φονικά που ο γιος έχει διαπράξει.
 
"Έστειλαν τον γιό μου να σφάξει τα παιδιά σας!…Δεν ήξερα ότι πήγαινε στην Συρία για τζιχάντ".Αφιερωμένο σε αυτούς που μιλούν ακόμα για “εμφύλιο” και τον “κακό Ασάντ”.
 
 
Και ακολουθεί βίντεο του μαχητικού Άγγλου ευρωβουλευτή Nigel Farage όπου ο άνθρωπος παραδέχεται το αυτονόητο ότι τόσο καιρό η Δύση υποστηρίζει τον δήθεν μεγαλύτερο εχθρό της την Αλ Κάιντα, την οποία στήριξε και στην Λιβύη με τα γνωστά αποτελέσματα που ήδη το defencenet.gr σας έχει αναφέρει.
 
"…ετοιμαζόμαστε για πολλοστή φορά να παρασυρθούμε σε έναν πόλεμο όπου δεν ξέρουμε ποιοί είναι οι κακοί. Θέλουν να βοηθήσουμε αυτούς που είναι δεδομένο ότι συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα. Θα είναι άλλο ένα ολέθριο λάθος εάν το κάνουμε."
 
 

» Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα - Κύπρος Τουρκικές ανησυχίες για συμπόρευση

Η ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ παρουσιάζει σήμερα σε πανελλήνια αποκλειστικότητα και μετάφραση στην ελληνική, ένα σημαντικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για μικρό απόσπασμα μελέτης του τουρκικού think tank ''AVRASYA BIR'' (Kέντρο Στρατηγικών Ερευνών ''Ευρασία''). Η μελέτη συντάχθηκε με αφορμή την κρίση για τους S-300, όταν η Τουρκία έδωσε λυσσαλέα μάχη να μην εγκατασταθούν οι συστοιχίες στην Κύπρο, πράγμα που τελικά και πέτυχε. Oλόκληρη η μελέτη βρίσκεται στην διάθεση μας όπου παραδόθηκε εμπιστευτικά από αντικατοχική οργάνωση εδρεύουσα στο Λονδίνο. Βασικός συντάκτης της, ο καθηγητής του παραπάνω τουρκικού think tank Ayman Gulden. Aκολουθεί ένα άκρως ενδιαφέρον -και ενδεικτικό των τουρκικών θεωρήσεων- απόσπασμα: 

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, φαίνεται ότι και η ''κρίση Σισμίκ'' για τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου και η ''κρίση Καρντάκ'' (σ.σ. τουρκική ονομασία των Ιμίων) έφτασε Τουρκία και Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Στις κρίσεις του Αιγαίου, φαίνεται ότι το σπρώξιμο του αντίπαλου στην άκρη του γκρεμού δεν έγινε με αεροπορικές δυνάμεις, αλλά μέσο ναυτικών δυνάμεων. Η χρήση των ναυτικών δυνάμεων δεν έδωσε μόνο χρόνο στους αντίπαλους, ταυτόχρονα έδωσε και την ευκαιρία στην τρίτη δύναμη (ΗΠΑ), να βγει στη μέση και να αναγκάσει τις δύο πλευρές σε συμφωνία.

Σε περίπτωση που η Τουρκία, λόγο διεθνών πιέσεων, έκλεινε τα μάτια της στην εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο, θα είχε ανοίξει την πόρτα αρνητικών εξελίξεων, με δυνατότητα να χαλάσει η στρατιωτική υπεροχή της. Η οποία είναι το μοναδικό της πλεονέκτημα, στην εξισορρόπηση της διπλωματικής και οικονομικής ανωτερότητας που βρίσκεται υπέρ της ρωμαίικης διοίκησης (σ.σ. εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία). 

Μερικές κρίσεις, επειδή ακριβώς απειλούν απευθείας ζωτικά συμφέροντα, γεννούν αυτόματα και σκληρές αντιδράσεις. Στην εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο, υπήρξαν δυο βασικά στοιχεία που διαμόρφωσαν την προσέγγιση της Τουρκίας. Το πρώτο ήταν η συμφωνία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και ρωμαίικης διοίκησης, το 1993. Η σημασία αυτής της συμφωνίας πηγάζει από τη δημιουργία ενός νέου μετώπου κατά της Τουρκίας στη νότια Κύπρο. Έτσι η Ελλάδα απέκτησε την ευκαιρία να αντιπαραταχθεί στην Τουρκία εκτός του Αιγαίου και στη Μεσόγειο. Δηλαδή, η Τουρκία άρχισε να αισθάνεται την στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας και στο νότο. Με αποτέλεσμα από κει και πέρα να κάνει αξιολογήσεις μετώπου σύμφωνα με αυτό. Στην πραγματικότητα υπήρξε η σκέψη μια παρόμοια ρύθμιση να γίνει και μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ (σσ. ψευδοκράτος). Όμως επειδή ο κόσμος δεν αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ, η Τουρκία δυσκολεύτηκε να δικαιολογήσει την υπογραφή μιας παρόμοιας συμφωνίας με τη Λευκωσία.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο ήταν οι ανησυχίες της Τουρκίας για το μέλλον της Κύπρου, σε περίπτωση που η ίδια μείνει εκτός ΕΕ. Σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι έμπαιναν μόνοι τους στην ΕΕ., τότε θα υπάρχουν στους κόλπους της δυο ελληνικά κράτη και η Ελλάδα θα έχει δυο βέτο. Αν το νησί γίνει δεκτό στην ΕΕ σαν μια ολότητα (αυτό και τελικά έγινε), ως αποτέλεσμα μιας λύσης στο κυπριακό θα ενωθεί με την Ελλάδα έμμεσα, υπό την ομπρέλα της ΕΕ.

Η Κύπρος πρέπει να θεωρείται από εμάς το τελευταίο κάστρο της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ένα σημαντικό τμήμα της τουρκικής κοινής γνώμης, σκεπτόμενο ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει την πολιτική της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και στην Κύπρο, στα πλαίσια της επεκτατική της πολιτικής που συνεχίζεται 150 χρόνια, πιστεύει ότι είναι ανάγκη να ''στεναχωρηθεί πολύ'' η Ελλάδα, τουλάχιστον στην Κύπρο. Μια ανησυχία που εκφράζεται συχνά σε αυτό το πλαίσιο, είναι ότι από άποψη της Τουρκίας, μια Κύπρος που θα συμμετέχει στην ΕΕ, μετά από ένα διάστημα δεν θα έχει διαφορά από την Μυτιλήνη ή την Κρήτη. Μέσω ΕΕ θα αλλάξει η πραγματική κατάσταση στο νησί, το οποίο θα έχει απομονωθεί από την Τουρκία, διότι τα διεθνή δικαιώματα που έχει η Τουρκία και οι Τούρκοι της Κύπρου θα περάσουν πρακτικά και νομικά στην ΕΕ, έμμεσα δηλαδή στην Ελλάδα. Πάλι σε αυτό το σημείο, έστω και αν δεν προφέρεται ανοιχτά, υπάρχει η σκέψη να επιτραπεί ίδρυση ομοσπονδίας στο νησί, μόνο σε περίπτωση που ιδρυθεί κάποια ομοσπονδία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Με μια σύγχρονη ερμηνεία δηλαδή, στην περίπτωση που η Τουρκία θα είναι μέσα στην ΕΕ.

Οι S-300 θεωρήθηκαν από εμάς ως μέρος του σχεδίου της Ελλάδας να περικυκλώσει και να απομονώσει την Τουρκία και να την αποκόψει από την Κύπρο. Απετέλεσαν σκέλος της στρατηγικής του διδύμου Ελλάδας - Ελληνοκυπρίων να περικυκλώσουν την Τουρκία, με μια ζώνη στρατηγικού ελέγχου από το Ιόνιο πέλαγος ως τον κόλπο του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), κλείνοντας και ελέγχοντας όλους τους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολίας. Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει στη Κρήτη μια ναυτική και μια αεροπορική βάση. Διαθέτει επίσης και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Ρόδο. Όταν σε αυτά προσθέσουμε τις αεροπορικές και ναυτικές βάσεις που κατασκευάστηκαν στη νότια Κύπρο, τότε προκύπτει μία εικόνα στρατηγικού στραγγαλισμού της Τουρκίας στη γραμμή Κρήτης- Ρόδου- Κύπρου.

Σε στρατηγικό επίπεδο τώρα, ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της περικύκλωσης της Τουρκίας, είναι ότι έτσι δινόταν στην Ελλάδα, σε περίπτωση που το θελήσει, η δυνατότητα ελέγχου των εξαγωγικών οδών προς τις παγκόσμιες αγορές του πετρελαίου της κεντρικής Ασίας που καταλήγει στον κόλπο της Αλεξανδρέττας. Έτσι η Ελλάδα θα αποκτούσε ένα όπλο με το οποίο θα μπορούσε να παραλύσει την οικονομία της Τουρκίας, η οποία διεξάγει το 88% του εξωτερικού της εμπορίου από τις θαλάσσιες οδούς, καθώς επίσης να οδηγήσει σε κατάρρευση και να γκρεμίσει την άμυνα της. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη είναι ότι μεταψυχροπολεμικά η στρατηγική σημασία της Κύπρου για την Τουρκία δεν έχει μειωθεί. Αντίθετα η στρατηγική αξία της Κύπρου έχει αυξηθεί, και αυτό οφείλεται στη μετατόπιση των νέων περιοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή στον άξονα Καύκασος-Καζακστάν και στο πέρασμα σημαντικού μέρους των δρόμων εξαγωγής τους προς τον κόσμο από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας και την ανατολική Μεσόγειο.
» Διαβάστε περισσότερα...

Ρωσία: Ο πρώτος πραγματικά ελισσόμενος ICBM Θα μπορεί να διατρήσει την "ασπίδα" του ΝΑΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Πραγματική επανάσταση στην τεχνολογία των βαλλιστικών βλημάτων αναμένεται να φέρει ο νέος ρωσικός πύραυλος  -που πρόκειται να αντικαταστήσει τον Topol-M-  και ο οποίος δοκιμάστηκε στο πεδίο βολής του Kapustin Yar.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δοκιμή του πυραύλου έγινε παρουσία αντιαεροπορικών συστημάτων S-300V τα οποία και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν στην άσκηση με εκτοξεύσεις βλημάτων προσπαθώντας να αναχαιτίσουν τον ρωσικό πύραυλο.
Η επιτυχία αυτή του νέου βαλλιστικού βλήματος φαίνεται πως έκανε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Dmitry Rogozin να πει πως δεν έχει ουσιαστικό αντίπαλο.
«Κανένα σημερινό αλλά ούτε και μελλοντικό αμερικανικό αντιβαλλιστικό σύστημα θα είναι σε θέση να εμποδίσουν αυτόν το πύραυλο να χτυπήσει καίρια το στόχο του» είπε ο Rogozin αναφερόμενος στην  τρίτη κατά σειρά δοκιμή του συστήματος.
Ο πύραυλος είναι στερεών προωθητικών καυσίμων και η τελευταία του αυτή δοκιμή αναμένεται να οριστικοποιήσει και τις τελευταίες σχεδιαστικές αλλαγές μέχρι τα τέλη του 2013 προκειμένου αυτό να τεθεί σε μαζική παραγωγή του 2014. Ο πύραυλος εκτιμάται ότι έχει μέγιστη εμβέλεια σχεδόν 11.000 χλμ. ενώ θα μεταφέρει 10 πυρηνικές κεφαλές οι οποίες θα είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους στην καθοδήγησή τους προς τον στόχο.
Ο πύραυλος και σε αντίθεση με τα υπάρχοντα βαλλιστικά συστήματα θα είναι ελισσόμενος τόσο και τη φάση της ανόδου όσο και κατά τη φάση της επανεισόδου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό –ιδιαίτερα στη φάση της ανόδου- να μπορεί να προσβληθεί από αντιβαλλιστικά συστήματα τα οποία θέλουν να τοποθετήσουν οι ΗΠΑ στην Ανατ. Ευρώπη.
Ερωτώμενος για τη δοκιμή ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Rick Lehner δήλωσε: «Η τεχνολογία που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ αναφορικά με την άμυνα εναντίον βαλλιστικών συστημάτων δεν απειλεί τη ρωσική βαλλιστική αποτρεπτική δύναμη με κανένα τρόπο».
Η Ρωσία σήμερα διατηρεί συνολικά 58 σιλό εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων P36M ('SS-18 Satan' σύμφωνα με το NATO) οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι οι πιο ισχυροί στον κόσμο με κεφαλή ισχύος 10 μεγατόνων. Επιπρόσθετα και εκτός του SS-18 οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας διατηρούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα; 160 ICBM Topol-M ('SS-25 Sickle') , 68 Topol-M ('SS-27 Sickle B') εκ των οποίων οι 50 σε σταθερές βάσεις (σιλό) και οι 18 σε κινητούς εκτοξευτές και τέλος 18 RS-24 Yars.
Όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές η δοκιμή του νέου πυραύλου πραγματοποιήθηκε από κινητή βάση εκτόξευσης.


» Διαβάστε περισσότερα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ

Προβολες σελιδας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE
ΕΛΛΑΣ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛ

Αναγνωστες

Εθνικος Υμνος

Εθνικος Υμνος
Ὁ Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν

Ελευθερια η Θανατος

Ελευθερια η Θανατος
“Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
5-5-2024

ΕΣΤ’ ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ

Γενικο Επιτελειο Αεροποριας

Γενικο Επιτελειο Αεροποριας
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Γενικό Επιτελείο Στρατού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Επιτελείο Εθνικής Άμυνας
ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ

Ε.Υ.Π.

Ε.Υ.Π.
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΥΠΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς

translate

Αναζήτηση

nikpet83. Από το Blogger.
Powered By Blogger